020 763 0840
eService
Officefood
Nieuwsbrief

Moderne werkplek

De moderne werkplek vind je in de cloud

In de afgelopen jaren is thuiswerken steeds populairder geworden. Dat werd ook alleen maar eenvoudiger, omdat de IT-technologie dat steeds beter ging faciliteren. Bovendien vinden mensen het doorgaans prettig om te werken op de manier die het beste bij hen past. Dat hoeft niet altijd op kantoor te zijn, maar het kan ook thuis of onderweg en dan ook nog eens bij voorkeur op een tijdstip dat iemand het meest productief is. Dat verschilt nu eenmaal van persoon tot persoon.

In de cloud

Thuiswerken heeft een enorme vlucht genomen. Daarbij werd in eerste instantie vaak gebruik gemaakt van noodoplossingen die voortborduurden op een bestaande IT-infrastructuur. In de praktijk is echter gebleken dat thuiswerken lastig is wanneer je daarvan afhankelijk bent, medewerkers al hun werk op de eigen harde schijf opslaan en elkaar mailen als er informatie uitgewisseld moet worden. Dat is trouwens ook weinig productief. Je moet dus iets anders bedenken en alternatieve oplossingen zoeken die medewerkers in staat stellen om gemakkelijk samen te werken. Die oplossingen vind je dichterbij dan je misschien denkt. Het antwoord op al je vragen ligt (zo goed als) kant en klaar op je te wachten in de cloud.

Veilig en flexibel

In onze optiek biedt de cloud alleen maar voordelen. Gegevens worden veiliger dan ooit opgeslagen in datacentra met veiligheidscertificaten die aan de strengste eisen voldoen. En vrijwel alle IT wordt in de cloud als service aangeboden. Infrastructuur, platform, software; alles kan eenvoudig via een dataverbinding en schaalbaar worden geleverd. De IT beweegt flexibel mee met de behoefte van jouw organisatie.

Microsoft 365

Microsoft 365 is niet alleen een online dienstenpakket, maar kan daarnaast ook op de pc, laptop, tablet of smartphone worden geïnstalleerd. Met Microsoft 365 beschik je altijd over de meest recente versie van de applicaties. Dat geldt niet alleen voor bekende toepassingen als Word, Excel, PowerPoint en Outlook, maar ook voor 22 andere applicaties die jou helpen om de productiviteit in jouw organisatie te verhogen.

Opslag en back-up

Met Microsoft 365 worden bestanden automatisch in de cloud opgeslagen. Die bestanden zijn altijd en overal beschikbaar, waardoor je die kunt delen wanneer je maar wilt. Zo werk je sneller, eenvoudiger en veiliger. En Microsoft slaat elke 12 uur een tijdelijke kopie van je bestanden op, die 14 dagen wordt bewaard. Kom je er daarna achter dat je een bestand of een mailbijlage per ongeluk hebt verwijderd? Daar hebben we oplossingen voor.

Laptop, internet, GO!

Omdat je in de cloud werkt, bestaat jouw werkplek in feite uit een laptop en een veilige internetverbinding. Wat geweldig bijdraagt aan productiever werken, is de beschikbaarheid van relevante gegevens en het gemak waarmee je erbij kunt. Daarvoor hebben we GO ontwikkeld, een online startportal waarop je maar één keer hoeft in te loggen en meteen overal mee van start kunt gaan. Gebaseerd op jouw rol in de organisatie kun je dan direct bij alle applicaties, bestanden en rapportages die je nodig hebt om je werk te kunnen doen.

Neem contact op