020 763 0840
eService
Officefood
Nieuwsbrief

Topkantoor Repro Creatief

Uitbreiden door gepersonaliseerde service

De klant staat centraal bij Topkantoor, Repro Creatief B.V. Dat is de reden waardoor zij de afgelopen 10 jaar een fenomeen zijn geworden in en rondom Bussum. Eigenaar Eric Buscher zorgt er samen met zijn 14 medewerkers voor dat elke klant perfecte service en aandacht krijgt. Daarmee onderscheidt Topkantoor zich in de markt. Hun product- en service-aanbod is groot; van kantoorartikelen, grote creatieve schilder- en tekenfaciliteiten tot verhuur van bankkluizen(Safelocker), postnl. faciliteiten en een repro grafische drukkerij. Voor het laatste kwam Ricoh Business Center als geroepen. Na 6 jaar met een verouderde machine te hebben gewerkt, wilde Top Kantoor Repro & Creatief de repro afdeling naar een hoger professioneel niveau tillen.

Het aantal drukkerijen neemt de laatste jaren af en dat biedt mogelijkheden voor Topkantoor, Repro Creatief B.V. Zo licht Eric toe: “We zien de vraag naar gepersonaliseerde unieke stukken toenemen”. Daarnaast moet het printportfolio van de hoogste kwaliteit zijn. Wij denken altijd mee met de klant en ondersteunen hen op vele niveaus. Zo hebben we de afgelopen jaren met onze reproafdeling al flinke stappen gemaakt. Onze huidige machine voldeed niet aan onze groeiende behoefte aan kwaliteit en maatwerk. Met de ongekende mogelijkheden van de nieuwe machine, in combinatie met de afname van drukwerk bij de ‘klassieke’ drukkerijen, kunnen wij ons onderscheiden van de bestaande markt en voldoen aan de vraag naar gepersonaliseerd drukwerk.”

Kiezen voor onderscheid

“De juiste machine was eigenlijk snel gevonden”, zo zegt Eric. “Wij kwamen al snel bij Ricoh Business Center uit. Toen de machine uitgelegd werd bij het Customer Experience Center van Ricoh, waren onze grafisch ontwerper Michael en bedrijfsleider Jeroen meteen verkocht.“ De kwaliteit van de nieuwe Pro-C7200SX was uniek en ook de vijfde kleur bleek een zeer onderscheidend component. Klanten willen speciale afdrukken met fluorescerend roze, neongeel, zilver, goud of laminaat. Flexibele en persoonlijke items dus.

Een complete One-Stop-Shop

Het communicatielandschap verandert razendsnel onder invloed van het internet. Iedereen wil iets unieks, opvallends én binnen een korte tijd geleverd. Nu willen klanten een ruime keuze en een printshop die al hun wensen vervult. Deze verzoeken kosten meer tijd. Ook dat was een reden waarom Eric zijn voorkeur de Pro-C7200SX was. “Door de productieve technologie, consistente printsnelheid, het automatisch dubbelzijdig printen en de digitale smart-assistance, kunnen we ons maatwerk effectief en snel leveren. Want ook dit is een belangrijk component voor onze klanten”.

Nieuwe kansen, nieuwe klanten

Het huidige klantennetwerk van Topkantoor Repro Creatief B.V. bestaat uit zowel particuliere als zakelijke klanten die ook actief zijn in het online segment. De keuze om zowel online als offline onze services aan te bieden bevalt goed, zeker nu. Zo vertelt Eric: “Wij zien een stijging in de particuliere klanten voor de creatieve afdeling, maar ook het aantal zakelijke klanten stijgt nog steeds voor de repro afdeling. De effecten van corona zijn wisselend bij ons. Toch hebben we ervoor gekozen om juist nu te investeren in een nieuwe pro machine”. Hij vult aan: “De belangstelling blijft groot en dat levert in de toekomst nieuwe klanten en opdrachten op. Zo hebben wij veel horecabedrijven die straks speciale menukaarten willen. Door onze klanten te inspireren met de nieuwste technologieën en creatieve toepassingen en met hen mee te denken, verwachten onze klantenkring zeker verder uit te breiden.”

“Met onze nieuwe Pro-C7200SX kunnen  we een snel, flexibel en uniek antwoord bieden op de groeiende vraag naar personalisatie tegen een aantrekkelijke prijs”

Eric Buscher, Eigenaar – Topkantoor Repro Creatief B.V.