020 763 0840
eService
Officefood
Nieuwsbrief

Digitalisering bij Verbrugge International

Voor veel hedendaagse uitdagingen waar het bedrijfsleven voor staat, wordt verdere digitalisering gezien als dé oplossing. Of het nu gaat om beter plannen, efficiëntere verwerking van facturen, snellere inkoop of realtime inzicht in een bedrijfsproces. Digitalisering lijkt de sleutel tot succes.

Hoe maak je van ‘digitale kansen’ als containerbegrip nu écht een succes voor jouw onderneming? Deze vragen stellen veel organisaties zichzelf. Want waar begin je met de digitaliseringsslag en hoe pak je het aan? Doe de scan om te kijken waar jij staat op het gebied van digitalisering. Want het belangrijkste is natuurlijk dat de digitalisering voor jouw organisatie gaat renderen.

De grootste valkuil

Goed en efficiënt workflows en interne processen digitaliseren klinkt eenvoudig. Maar in de praktijk blijkt het vaak nog best complex. De valkuil zit hem niet alleen in het aangrijpen van de juiste digitaliseringskans en het ‘aan elkaar knopen’ van de juiste systemen. Maar bijvoorbeeld ook in het meekrijgen van de medewerkers op de werkplek. Want veranderingen gaan niet altijd vanzelf en kunnen weerstand oproepen.

Digitalisering: hoe pak je het aan?

Een belangrijke stap bij digitalisering is het maken van een goed plan. Een goede digitaliseringsslag heb je niet in één of twee weken uitgedacht en geïmplementeerd. Laat staan dat iedereen direct soepel met de nieuwe systemen aan de slag gaat. Dit kost tijd. Zeker als je meerdere processen wilt digitaliseren.

Een slimme oplossing is bijvoorbeeld werken vanuit een digitale veranderagenda. Hierin staat welke processen er wanneer gedigitaliseerd gaan worden, wat de impact hiervan is en hoe lang dit gaat duren. Het spreekt dan voor zich om te beginnen met het ‘laaghangend fruit’. Het mes snijdt dan aan twee kanten: met de quick wins behaal je snel succes. Je ‘leert’ hoe je binnen je organisatie het beste digitaliseert. En er ontstaat een blauwdruk voor het digitaliseren van een proces.

Ga voor een partnership

Een organisatie die met een eigen digitale veranderagenda werkt, is havenoperator en transporteur Verbrugge International. Head of Procurement Joost Visser ziet volop kansen om via digitalisering efficiënter te werken en meer inzicht te krijgen in processen. “Het eerste project binnen onze digitale veranderagenda is het digitaliseren van de inkomende factuurverwerking. Nu verwerken we jaarlijks ongeveer 70.000 facturen handmatig.”

Om écht een succes te maken van de digitale veranderagenda zocht Visser naar een strategische partner voor de langere termijn die kon bijstaan met raad, daad en de nodige oplossingen. Visser: “Daarbij vind ik het belangrijk dat het een gelijkwaardig partnership is. Wij hebben die partner gevonden. Ze staan ons bij in onze digitale veranderagenda. De eerste stap was het digitaliseren van de factuurverwerking. We werken nu vijftig procent efficiënter en de doorlooptijd is met méér dan zestig procent gereduceerd. Ook hebben we nu altijd en overal inzicht in de status van een factuur.”

Sla je slag!

Zelf een proces digitaliseren is vaak nog overzichtelijk. Maar neem je jezelf en je organisatie écht serieus, zoek dan een kennispartner die je écht verder helpt. Niet eenmalig, maar een partij die voor langere termijn opgaat in je bedrijf, het bedrijfs-DNA kent en die je verder brengt. Of start met het lezen van het gratis e-book  ‘Slimmer tijd winnen’ door digitalisering.

The post Digitalisering bij Verbrugge International appeared first on Werktrends.