Ricoh gebruikt duurzame energie voor multifunctionele printers

Ricoh kondigt aan dat ze vanaf dit boekjaar gebruik maken van 100% duurzame energie om in de stroombehoeften van de A3 multifunctionele printers (MFP’S) te voorzien. Deze overstap past bij de doelstelling om in 2030 30% duurzame energie te gebruiken en in 2050 100%.

Op alle locaties waar A3 MFP’s worden geproduceerd, maakt Ricoh volledig gebruik van duurzame energie. Dit geldt ook voor de locatie waar printers worden gerecycled.

Energiebesparende maatregelen
Ricoh heeft sinds de aankondiging van haar deelname aan de RE100* energiebesparende maatregelen genomen. Zoals de installatie van eigen energieopwekkinginstallaties en de optimalisatie van het proces om grondstoffen te hergebruiken en te recyclen.

In Europa zijn meerdere hoofdkantoren 100% overgestapt op duurzame energie, waaronder ook alle locaties in Nederland: Ricoh Nederland in ’s-Hertogenbosch, Ricoh Europe in Amstelveen en Ricoh SCM in Bergen op Zoom.

Het initiatief verhoogt niet alleen het gebruik van duurzame energie voor Ricoh, maar verhoogt ook de aantrekkelijkheid van de Ricoh A3 MFP’s voor klanten. De MFP’s hebben namelijk minder impact op het milieu. Met dit initiatief wil Ricoh samen met haar stakeholders de realisatie van een koolstofvrije samenleving versnellen.

Awards voor A3 MFP’s
In de serie van A3 MFP’s zijn onlangs nog diverse printers bekroond met de BLI Pick Awards. De BLI Pick awards worden twee keer per jaar uitgereikt aan producten die het hoogst scoren in de uitgebreide laboratoriumtests van Buyers Lab. Ricoh’s IM C2000 en IM C2500 hebben indruk gemaakt in het lagere en middelste segment van de multifunctionele kleurenprinters. De Ricoh IM 350F werd benoemd tot de beste keuze voor middelgrote bedrijven die op zoek zijn naar een zwart-wit MFP.
De BLI 2019 Pick awards zijn:
  • Ricoh IM C2000 – Uitstekende 20 pagina’s per minuut multifunctionele kleurenprinter
  • Ricoh IM C2500 – Uitstekende 25 pagina’s per minuut multifunctionele kleurenprinter
  • Ricoh IM 350F – Uitstekende zwart-wit multifunctionele printer voor middelgrote bedrijven

Maurits Aalders, Marketing Director, Ricoh Nederland, zegt: “Deze prijzen zijn een erkenning voor onze voortdurende innovatie en leiderschap in het MFP-segment. Onze missie is om klanten te voorzien van veilige, betrouwbare en toonaangevende printers die helpen om digitale werkplekken te creëren. We willen onze klanten laten profiteren van de nieuwste bedrijfstechnologie.”

*) RE001: Een wereldwijd initiatief dat gesteund wordt door bedrijven die ermee instemmen om 100% van de elektriciteit voor operaties uit hernieuwbare energiebronnen in te kopen.